Rugkliniek Westhovens

De methode

Osteopatic Posture Therapy (O.P.T.) bestaat uit een drietal bouwstenen:

 

  1. De osteopathie beschouwt het totale lichaam als belangrijke signalerende factor: symptomen wijzen op een verstoorde functie die op zijn beurt wordt veroorzaakt door een structurele stoornis. Symptomen worden bijvoorbeeld veroorzaakt door een stoornis in de beweeglijkheid of de doorbloeding. Deze stoornis kan op zijn beurt wijzen op structurele stoornissen van het bewegingsapparaat, de inwendige organen, het centrale zenuwstelsel of de hersenvliezen. De Osteopatic Posture therapeut probeert de structurele stoornis te lokaliseren.
  2. Een tweede element in de Osteopathic Posture Therapy (O.P.T.) is de actieve patiënt. Daarmee onderscheidt O.P.T. zich van andere manipulatieve behandelingsmethodes. Als patiënt wordt u direct betrokken in het behandelingspatroon door gerichte houdingsverandering op osteopathische basis. U krijgt middelen aangereikt om uw situatie te controleren en blijvend te verbeteren.
  3. Tenslotte bevat de methode ook aspecten van de oosterse geneeswijzen doordat zij zich richt op de diverse energieniveaus.